L'Àguila i el Compàs
Una novel·la gràfica sobre la maçoneria en temps de la Guerra Civil i la dictadura franquista
L'Àguila i el Compàs és una novel·la gràfica que s'endinsa en la complexa i dolorosa realitat de la guerra civil i la dictadura franquista a Espanya, centrant-se en les Illes Balears. A través de personatges històrics, l'obra narra les vivències d'aquells que, com els maçons, van ser perseguits i reprimits pel règim franquista. Aquesta narrativa no només cerca relatar esdeveniments històrics, sinó també reivindicar la memòria d'un temps marcat per l'opressió i el sofriment. Amb una prosa visual poderosa, la novel·la gràfica revela els racons oblidats de la història, on l'anhel de llibertat i la defensa de la república van dur molts a enfrontar-se al terror del silenci imposat per la dictadura. Així, L'Àguila i el Compàs es converteix en un homenatge a la resistència i la lluita per la justícia.
“Si me olvidan, desapareceré para siempre.”
El diario de Ana Frank
Ana Frank
El procés creatiu de L'Àguila i el Compàs, dirigit pel talentós Miquel Jaume, reflecteix un compromís inquebrantable amb les tècniques tradicionals de l'art gràfic. Cada pàgina ha estat dibuixada a mà, amb esmero i paciència, utilitzant exclusivament llapis i tinta, sense recórrer a eines digitals. Aquest enfocament artesanal aporta una autenticitat inconfusible a l'obra, en què els personatges i els paisatges històrics de les Balears prenen vida amb un realisme impressionant. Cada línia i ombrejat explica una història de resistència i opressió, cuidant fins al més mínim detall per recrear fidelment el context històric de la Guerra Civil.
Amb la culminació de les pàgines a color, la narrativa visual s'enriqueix, creant un poderós contrast entre la llum i l'ombra que simbolitza les lluites i les esperances d'una època marcada per la repressió. L'Àguila i el Compàs transcendeix la categoria de novel·la gràfica, erigint-se com una obra d'art que captura amb mestria l'esperit del còmic clàssic, al mateix temps que convida el lector a explorar els racons oblidats de la història, on l'anhel de justícia i llibertat il·lumina fins i tot els moments més foscos.
Procés creatiu
“Nunca la guerra deja tal como encuentra a los hombres.”
Por quién doblan las campanas
Ernest Hemingway
Resenya de Juan J. Morales Ruiz, historiador
Sobre Juan José Morales Ruiz
Doctor en Història Contemporània per la UNED, Juan José Morales Ruiz és un historiador destacat en l'estudi de la maçoneria i el franquisme a Espanya. Autor d'obres com Franco y la masoneria i Palabras asesinas, el seu treball ha estat clau en la recuperació de la memòria històrica del nostre país. El seu enfocament rigorós i profund ha aportat llum sobre una època complexa i poc explorada, oferint als lectors una mirada crítica i esclareixedora.
Resenya de L'Àguila i el Compàs
"Com a historiador especialitzat en la maçoneria, he tingut l'honor de participar en L'Àguila i el Compàs com a assessor. Aquesta novel·la gràfica no només relata amb precisió l'impacte del franquisme sobre els maçons de les Illes Balears, sinó que també captura la lluita i el sacrifici d'aquells que van ser silenciats pel règim. L'obra es destaca per la seva fidelitat històrica, però el que realment la converteix en una peça única és la manera com rescata les veus oblidades de la resistència, aportant una dimensió emocional que poques vegades es veu en aquest tipus de relats. Sens dubte, és una obra imprescindible per a aquells que busquen entendre l'herència d'una època tràgica i la perseverança dels qui van lluitar per la llibertat".
Segueix-nos a:
Contacte
+34 667 320 361
editorial@troweleditorial.es
Informació
Política de privadesa de dades
Condicions generals de venda
Copyright © 2024 Trowel Editorial. Tots els drets reservats.